Voor het eerst in jaren meer woningbranden

In 2020 zijn meer woningbranden gemeld dan in 2019. En dat terwijl het aantal branden de afgelopen jaren juist daalde. De schade per brand bedroeg gemiddeld bijna 3400 euro. De reden van deze stijging is mogelijk omdat er meer vanuit huis werd gewerkt.

Rookmelders verplicht

In 2020 werd veel thuisgewerkt, waardoor er vaker brand ontstond. Modern meubilair en oplaadbare apparaten zoals mobiele telefoons en elektrisch speelgoed zorgen voor intensere branden dan vroeger. Om slachtoffers en schade aan eigendommen te voorkomen is het laten installeren van rookmelders sterk aan te raden.

Met goede rookmelders kunt u zichzelf snel in veiligheid brengen en brandschade aan uw huis en eigendommen beperken of zelfs voorkomen. Vanaf juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen in Nederland. Klijn Beveiligingstechniek helpt u graag met het installeren van rookmelders, geplaatst op de juiste plekken in uw huis.

Neem vandaag nog contact op met Klijn Beveligingstechniek voor advies over brandmeldinstallaties op maat en zorg dat uw huis vóór juli 2022 voorzien is van rookmelders.